ΙΣΤΟΡΙΑ

1954.

 Ο Γεώργιος Τσακίρης δημιουργεί την πρώτη μονάδα παραγωγής snacks πατάτας, στο υπόγειο του σπιτιού του στην Αθήνα.

Εξοπλισμός: απλές και καθημερινές συσκευές. Το κόψιμο της πατάτας γίνεται χειρωνακτικά με κοπίδι, τα chips τηγανίζονται σε μικρή φριτέζα κάρβουνου.

Τα chips τοποθετούνται σε διαφανείς σακούλες και η συσκευασία τους γίνεται στο χέρι. Τη διανομή στα κοντινά θερινά σινεμά και ζαχαροπλαστεία την κάνει ο ίδιος ο Γ. Τσακίρης, πεζός. 

1960.

Αρχές του 1960. Tο εργαστήριο μεταφέρεται σε μεγαλύτερο χώρο στο Μεταξουργείο. Η διανομή γίνεται πλέον με μοτοσυκλέτα.

Τέλος της δεκαετίας, καθώς η ζήτηση αυξάνεται, το εργαστήριο μεταφέρεται, στο Γκάζι. Η διαδικασία παραγωγής γίνεται πλέον σε στάδια και τα προϊόντα Τσακίρης διατίθενται και στα περίπτερα.

 

 Την ίδια περίοδο παρουσιάζει ένα καινούριο προϊόν: τα sticks, τα οποία γίνονται άμεσα ανάρπαστα.

1972.

Η εταιρία μεταφέρεται στον Ταύρο, όπου σταδιακά βελτιώνεται η παραγωγή.

1997.

Δημιουργείται το εργοστάσιο στην Αταλάντη, με νέο, σύγχρονο και αυτοματοποιημένο εξοπλισμό, και λειτουργεί υπό αυστηρές συνθήκες υγιεινής και ασφαλείας.

2000.

Ανανεώνεται η συσκευασία των Tsakiris Chips και επαναλανσάρεται στην αγορά.

2004.

Η Τσακίρης ΑΒΕΕ εξαγοράζεται από την Coca-Cola Τρία Έψιλον. 

2007.

Εισάγεται η σειρά Tsak’s, σε τρία σχήματα, γαριδάκι, φουντοκόμπαλα και λιονταρίνια.

2008.

Λανσάρεται η σειρά «Δημιουργίες», με το πιο χονδρό φιλέτο chip, στις μεσογειακές γεύσεις Αλάτι, Pesto και Λιαστή Ντομάτα.

2011.

Λανσάρονται τα Tsakiris Chips Νάξου & Νευροκοπίου, σε περιορισμένη παραγωγή, με εκλεκτές πατάτες από τις αντίστοιχες περιοχές της Ελλάδας.

2012-13.

Λανσάρεται η σειρά «Ελληνικές Γεύσεις» και αναδεικνύεται «Προϊόν της χρονιάς 2013».

2014.

Λανσάρεται η πρωτοποριακή σειρά Tsakiris «Μισά Μισά».

2015.

Λανσάρεται η σειρά Tsakiris Τρυπάτο, με μοναδικό σχήμα, έξτρα τραγανή υφή και παχύ φιλέτο chip.

 Σήμερα.

Η Τσακίρης ΑΒΕΕ συνεχίζει να καινοτομεί, λανσάροντας μοναδικές λαχταριστές γεύσεις και συνδυασμούς chips.